jörgenmorgoff

ide szándékozom leírni a svédországi élményeim publikus hányadát. kérdés mennyire leszek effektív... sajnos benne van a pakliban, hogy el fogom hanyagolni a blogot :D

Feliratkozás

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Indafotó képek

Utolsó kommentek

  • eeversion: Jó, hát más ország, más problémák :) (2013.05.06. 21:47) Uppsala ápdét I.
  • cavecat: @eeversion: Nem, 30-40 négyzetmétert nem lehet olyan nagyon sokféleképp :) Ágy asztal tv... ja, it... (2013.05.06. 21:42) Uppsala ápdét I.
  • eeversion: Azt nézem, hogy annak az egy befotózott lakásnak eléggé hasonló a kialakítása a göteborgihoz. Bár ... (2013.05.05. 13:37) Uppsala ápdét I.
  • eeversion: @cavecat: Én mindegyik napon, kivéve az utolsón, akkor tényleg szépen sütött a nap :) Ha a sötétí... (2013.04.11. 10:14) 2012/II., negyedik (utolsó) rész
  • cavecat: Hát, az attól függ, melyik napon fagytál szét.:D Csütörtökön, szombaton és hétfőn kifejezetten szé... (2013.04.02. 20:58) 2012/II., negyedik (utolsó) rész
  • Utolsó 20

Még a végén utolérem magamat?...

2011.03.27. 11:43 cavecat

Kb. 10 blogbejegyzés-piszkozat várta már, hogy feltöltögessem hozzá a képeket. További kb. 10 blogbejegyzés pedig meg sem született, amikor kellett volna neki - ez kivételesen nem valami legendába illő lustaság a részemről, hanem ismét a "technika ördöge".

Egyrészt, rettenetesen rossz az internetkapcsolatunk. Hogy ennek mi a pontos oka, nem tudom, néhány lehetséges tényező:
- 3G a netünk,
- egy betonbunkerben lakunk,
- sokszor sz.r az idő (szél, eső, hó, ...),
- a szolgáltató korlátoz minket, mondhatni "olcsó húsnak híg a leve" (az internetelőfizetésünk havidíja 99 korona, persze ennek a háromszorosát fizetjük, mert mindig túllépjük a megengedett adatforgalmat)

Valószínűleg ezeknek valamilyen kombinációja a probléma okozója. Esetleg mind az összes együtt.
Állítólag vezetékes internet nincs a házban (ezt kétlem, no persze nem állítom, hogy hazudott az eladó, biztosan csak tévedett...).
Másik díjcsomagra, magasabb kategóriájú előfizetésre váltani nem enged a szolgáltató a hűségidő lejártáig.
Csiki-csuki.
Nyáron valószínűleg költözünk, addigra a hűségidő is lejár, körültekintőbbek leszünk.

Ez persze csak az egyik gond, hogy a képek feltöltögetése évezredekig tart. További probléma, hogy a blog.hu messze a legrosszabb blogolda, amivel találkoztam. A magamfajta számítástechnikai analfabétának rengeteg gondot okoz egy ennyire nem-felhasználóbarát blog kezelése. Hogy mást ne mondjak, a blog testreszabása 2 teljes nap alatt sem igazán sikerült - máshol ez legfeljebb 1-2 óra, utána viszont a blog tökéletes! (A nyulas-csincsillás blogot sokáig az msn space-en írtam, aztán azt nemrég átköltöztette az msn a wordpressre, előtte persze biztos-ami-biztos alapon átmentettem blogspotra is, hát nekem mind a három blogolda sokkal jobban fekszik, mint ez.:s) A hozzászólások szerkesztőfelülete is nehézkes, már amennyiben az ember szeretne képeket beszúrni a szövegbe - kicsi a szerkesztőablak, a szöveg elcsúszik, melléírja, nem lehet a képet méretezni, és egyáltalán.

Hogy akkor mégis miért használom ezt, és nem egy másikat? A titok nyitja az indapassomhoz tartozó egyéb szolgáltatásokban rejlik, főként az indafotóban. A legjobban kezelhető fotóalbum, amim valaha volt! Mivel az albumot kezdtem előbb használni (a svédországi képek feltöltögetésére), valahogy magától értetődőnek tűnt, hogy a "hozzá tartozó" blogot fogom használni a svédországi élmények megosztására.

Eleinte még lelkesen küzdöttem az adminfelülettel, de aztán elfogyott a lelkesedés. 2010 tavaszán még megírogattam 1-1 bejegyzést, de a képeket már nem volt kedvem beleszenvedni, így hát nem is publikáltam. 2010 nyarán, amikor visszajöttem a magyarországi nyaralásból, kicsi belelelkesedtem, de sajnos nem eléggé. A sok piszkozat láttán hamarosan végképp elment a kedvem a blogírástól...

De most!:) Most megint belelkesedtem, persze se a net, se a blogadmin nem lett jobb, viszont a munkám miatt amúgy is be kell hurcibáljam a laptopomat a Chalmersre, ahol van rendes net - és ha már itt a laptop, rajta a feltöltésre váró képek, meg ez a remek, gyors, korlátozás nélküli internetkapcsolat... hát nekiláttam feltöltögetni a képeket.;)

A bejegyzések dátuma mindig az első mentés időpontja (nem írom át, mert minek), szóval nézelődjetek néha visszafelé is!

Meg a fotóalbumot is frissítgettem, lehet ott is gyönyörködni:
http://indafoto.hu/jorgenmorgoff/collections

Szólj hozzá!

Címkék: a technika ördöge

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása