jörgenmorgoff

ide szándékozom leírni a svédországi élményeim publikus hányadát. kérdés mennyire leszek effektív... sajnos benne van a pakliban, hogy el fogom hanyagolni a blogot :D

Feliratkozás

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Indafotó képek

Utolsó kommentek

  • eeversion: Jó, hát más ország, más problémák :) (2013.05.06. 21:47) Uppsala ápdét I.
  • cavecat: @eeversion: Nem, 30-40 négyzetmétert nem lehet olyan nagyon sokféleképp :) Ágy asztal tv... ja, it... (2013.05.06. 21:42) Uppsala ápdét I.
  • eeversion: Azt nézem, hogy annak az egy befotózott lakásnak eléggé hasonló a kialakítása a göteborgihoz. Bár ... (2013.05.05. 13:37) Uppsala ápdét I.
  • eeversion: @cavecat: Én mindegyik napon, kivéve az utolsón, akkor tényleg szépen sütött a nap :) Ha a sötétí... (2013.04.11. 10:14) 2012/II., negyedik (utolsó) rész
  • cavecat: Hát, az attól függ, melyik napon fagytál szét.:D Csütörtökön, szombaton és hétfőn kifejezetten szé... (2013.04.02. 20:58) 2012/II., negyedik (utolsó) rész
  • Utolsó 20

házak

2009.03.16. 11:08 cavecat

Dóri kérdezte, hogy tényleg színesek-e a házak. Magamtól talán észre sem vettem volna, valószínűleg mert a szürke időjárásban nem is olyan feltűnő, meg a svédek amúgy is a pasztellszíneket szeretik, de úgyamúgy: tényleg színesek a házak! :) Napsütésben biztos könnyebb észrevenni, bár lehet, hogy akkor se tudatosul, az ember egyszerűen csak jólérzi magát, és nem is tudja, hogy a színek miatt ;)

Sajnos múlt hétvégén nem sokat sütött a nap, pedig most voltak itt meglátogatni a szüleim, lehetett volna picit jobb idő. Voltunk városnézni, meg hajókázni, meg sokfelé, el fog tartani egy darabig, amíg mindenről írok bejegyzést... így most csak egy kis válogatással kezdeném, (nem túl jó) képekkel, házakról. (A képek azért bénák, mert vagy telefonnal készültek, vagy városnézőbuszról menet közben, meg mert nem sütött a nap; talán később lesz még lehetőségem csinálni jobb képeket, napsütésben, na nem mintha egy nagy fotóbajnok lennék, de ezt úgyis tudjátok. Általában inkább csak a szám jár :D)

No, az első képen a Comfort Hotel City Center látható, itt laktak a szüleim. Aránylag modern házak, és igen, eléggé színesek :)

 

 

A második-harmadik kép a Haga nevű városrészben készült, ez az egyik legrégebbi része Göteborgnak. Régen a szegény embereknek nem volt pénzük kőből építkezni, ezért fából építettek házat, de tűzvédelmi okokból csak 2 emeletesre volt szabad építeni. Erre egy okos emberke kitalálta, hogy az alsó szintet megépítik kőből, és ráépítenek 2 fa emeletet :) És persze ezek is színesek ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A ház (diákszálló), amiben lakom, egy hegyen van (Masthugget), egy templom tövében (Masthuggskyrkan - később fogok róla írni), nagyon szép onnan fentről a kilátás, és néhány képen látszanak a színes házak is, úgy ahogy:

 

és rengeteg fotót csináltam a Linnégatan nevű utcán, ami Laci bácsi szerint Göteborg 2. főutcája (az első a Kungsportsavenyn), illetve nem biztos, hogy mind pont ott készült, de azon a környéken. (Vagy nem.:)) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 komment

Címkék: mindenmás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szusák 2009.03.26. 08:49:25

Szia! Egyébként épp nézegettem minap hazafelé a buszról a házakat itthon és azoknak is van színük, csak a sok éves mocsok, ami fedi őket, attól nem látszik. Pl én a dunaparti házakat figyeltem, és van amelyik rózsaszín, barna, kék, zöld, sárga...voltak valamikor. De ha ott nem koszosak, akkor biztosan szebbek és jobban látszódnak és tényleg jobban is vidítanak...főleg, ha ilyen hosszúra NYÚLik a tél..blleeeee.
Ja, és az uccsó előtti kép tisztára úgy néz ki, mintha a Kosztolányi Dezső téren lenne leképezve (11ker)...és nagyon jók a képek!!! :-)))
süti beállítások módosítása