jörgenmorgoff

ide szándékozom leírni a svédországi élményeim publikus hányadát. kérdés mennyire leszek effektív... sajnos benne van a pakliban, hogy el fogom hanyagolni a blogot :D

Feliratkozás

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Indafotó képek

Utolsó kommentek

  • eeversion: Jó, hát más ország, más problémák :) (2013.05.06. 21:47) Uppsala ápdét I.
  • cavecat: @eeversion: Nem, 30-40 négyzetmétert nem lehet olyan nagyon sokféleképp :) Ágy asztal tv... ja, it... (2013.05.06. 21:42) Uppsala ápdét I.
  • eeversion: Azt nézem, hogy annak az egy befotózott lakásnak eléggé hasonló a kialakítása a göteborgihoz. Bár ... (2013.05.05. 13:37) Uppsala ápdét I.
  • eeversion: @cavecat: Én mindegyik napon, kivéve az utolsón, akkor tényleg szépen sütött a nap :) Ha a sötétí... (2013.04.11. 10:14) 2012/II., negyedik (utolsó) rész
  • cavecat: Hát, az attól függ, melyik napon fagytál szét.:D Csütörtökön, szombaton és hétfőn kifejezetten szé... (2013.04.02. 20:58) 2012/II., negyedik (utolsó) rész
  • Utolsó 20

böngésző...

2009.02.23. 22:05 cavecat

drágaszágaim, aki IEt használ, az megszívta: én ugyanis Mozillát, és ha ebben megszerkesztem a hsz-t szépre, az IEben rusnya...
kipróbáltam fordítva is, egy jó félórám ráment, de ha IEben szerkesztem szépre, akkor Mozillában nemcsak rusnya, de még el is csúsznak a képek + a szövegek.

Jamerthogy csak akkor van ilyen gond, ha van kép.
De gondolom kép nélkül nem szeretnétek annyira ezt a blogot.:P

Komolyan, néha az informatikusok olyan Gordiuszhoz méltó és felesleges bonyodalmakat képesek generálni, hogy az valami szenzációs.

Vegyük például az internetet, itt a koleszban (vagymiezitt).
Vázolom, szerintem mi lenne a logikus: a Studentbostäder irodában, ahol a kulcsokat át kellett venni, hozzámvágnak egy logint+jelszavat, amivel a kolesz levegőjében leledző wifihez kapcsolódni lehet. Ugye milyen egyszerű lenne?
No ami ehelyett van: be kellett slattyogni a belvárosba egy másik irodába (Datanätgrupp) regisztrálni - előtte még futottam 2 kört, mert a Studentbostädernél elfelejtették visszaadni a Housing contract-et, anélkül meg a Datanätgrupposok szóba se állnak velem, de mire bementem érte, már bedobták a postaládámba, és mire hazaértem érte, már nem volt nyitva a Datanätgrupp - szóval regisztráltam a D.-nál, kaptam mindenféle számot (ípécím, difólt gétvéj, satöbbi) és megtudtam, hogy wifi, na az nincs. (Ekkor már 5 napja internet nélkül tengettem a napjaimat, otthonról erősen rágódott a fülem, hogy fel akarnak hívni skype-on)
Kábelt nem hoztam magammal, Gergő kért nekem egyet kölcsön a fősulin, adtak is egy tökátlagos kábelt - és nem működött a net! Ez persze csütörtök este volt, a D. meg csak hétfő-csütörtök 17-19-ig van nyitva (nyugdíjas állás...), így további 4 napot kellett internet nélkül léteznem (további fülrágások otthonról :P), majd a D.-nál staff a nyolcházhuszonötmilliomodik analfabétának járó rutinos mosollyal* közölte, hogy ez a kábel nem "straight" kábel, és az SGS koleszba csak "straight" kábel jó. (Érdekes módon az egyetemen minden további nélkül működött a nem-straight kábel...sztem nektek is olyan van ;)) Még el is magyarázta, hogy a kis színes izék a végén milyen sorrendben kell legyenek.
Megvártam, míg Ica hazajön (Mo.-ra kellett utaznia - további 2 nap net nélkül! katasztrófa :D), és megkérdeztem, tud-e "straight" kábelt kölcsönadni: nem tud.
Ezek után elmentem venni egyet. 69 korona volt.
Alig 13 nap alatt sikerült netet varázsolni a kéróba.

Már csak azt árulja el nekem valaki, hogy miért nem tesznek olyan dugót a koleszba, amibe jó a tökátlagos kábel? Minek ez a különcködés?...

 

*(mint amikor kiállításon a 72. ember kérdezi meg, hogy "ez miiii, nyúúúl?" :D)

2 komment

Címkék: a technika ördöge

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doridia 2009.02.24. 07:57:31

Áhá, ezek szerint megoldódott a rejtély...hát így jártunk. :) Egyébként melóba én is látom a krikszkrakszokat otthon nem. :)
Nemsemmi bonyodalom után lett neted. :) Sajnos én sem értem miért nem lehet tökátlagos dugókat rakni :s

*(mint amikor kiállításon a 72. ember kérdezi meg, hogy "ez miiii, nyúúúl?" :D) hehehehe :DDDD

Szusák 2009.02.24. 08:26:43

Én arra emlékszem a kiállításról-ha már ez is szóba jött-, hogy amikor a bácsit megkérdezték, hogy "ezek mik?"
A válasz meg "Magyar csincsillák"....
Ott elszakadt szerintem valami ..."ezek csincsillák????!!...nem nyulak???"
júúúúúúúúúúúúújmúúúúúúúúúúúúú :-DDD
És huje kérdésre huje válasz: "Nem ezek MUKAPI-k!" :-DDD

De nagyon jó kis tortúrát kellett végig csinálnod, gratula! De hát tudod...azért itthon sem egyszerűbb valszeg...pedig ikeja országban azt hinné az ember, hogy minden le van eccerűsítve..és nem :-(
süti beállítások módosítása