jörgenmorgoff

ide szándékozom leírni a svédországi élményeim publikus hányadát. kérdés mennyire leszek effektív... sajnos benne van a pakliban, hogy el fogom hanyagolni a blogot :D

Feliratkozás

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Indafotó képek

Utolsó kommentek

  • eeversion: Jó, hát más ország, más problémák :) (2013.05.06. 21:47) Uppsala ápdét I.
  • cavecat: @eeversion: Nem, 30-40 négyzetmétert nem lehet olyan nagyon sokféleképp :) Ágy asztal tv... ja, it... (2013.05.06. 21:42) Uppsala ápdét I.
  • eeversion: Azt nézem, hogy annak az egy befotózott lakásnak eléggé hasonló a kialakítása a göteborgihoz. Bár ... (2013.05.05. 13:37) Uppsala ápdét I.
  • eeversion: @cavecat: Én mindegyik napon, kivéve az utolsón, akkor tényleg szépen sütött a nap :) Ha a sötétí... (2013.04.11. 10:14) 2012/II., negyedik (utolsó) rész
  • cavecat: Hát, az attól függ, melyik napon fagytál szét.:D Csütörtökön, szombaton és hétfőn kifejezetten szé... (2013.04.02. 20:58) 2012/II., negyedik (utolsó) rész
  • Utolsó 20

Húsvét, krókuszok, piknik, állatkert

2011.04.29. 18:10 cavecat

 Errefelé a húsvét 4napos ünnep, nagypéntektől húsvéthétfőig. Remek szokás! Nekünk ugyan becsúszott egy kis meló péntekre, de hát ilyen az élet :) Ennek ellenére meglehetősen mozgalmasra sikeredett a hétvégénk.

Első körben elmentünk a Vasaplatsenre a már-már tradicionálisnak tekinthető húsvéti krókuszfotózást megejteni. Apró bökkenő, hogy idén elég későn volt húsvét, és korán jött a tavasz - a krókuszok bizony már nagyrészt elhervadtak. Azért találtunk mutatóba egyet-kettőt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajnos azt a domboldalt, ahol korábban olyan sok nőtt, feltúrták - szélesítik a járdát, bicikliutat építenek. A bicikliútnak örülök, a krókuszok eliminálásának nem annyira :(

Ezen kívül megjelent ez a kis sárga virág, ami nem tudom, régebben volt-e, de most kitúrni látszik a krókuszokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virágok harca... (a képen fókuszban az alulmaradt krókuszok, előtérben a győzedelmes sárgák)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja merthogy Matyi vett magának egy tükörreflexes gépet. Ettől a közeljövőben jobb képeket remél, de egyelőre még szoknia kell (meg nekem is, mert persze néha kiveszem a kezéből, amikor hajlandó kicsit elereszteni :)), így becsúszik 1-1 kevésbé jólsikerült kép is. Pl. remekül lehet játszani a mélységélességgel, de ez egyben azt is jelenti, hogy folyamatosan oda is kell rá figyelni. 

Gyönyörű idő volt, kb. 20 fok, ezért elmentünk Ágiékkal piknikezni meg kirándulni a szigetekre (egészen pontosan Vrångöre). Itt piknikeztünk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ági megpróbált fürdeni (még neki se nagyon ment, a 10 fokos vízben :D), én inkább napoztam (le is égtem!).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirándultunk is, körbe a szigeten, láttunk egy ilyet:

Brrrr!...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És végül hazafelé kipróbálhattuk a szuperhajót! Eddig az út Vrångöre kb. 1 óra volt Saltholmenről a hagyományos hajóval:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

de tavaly nyáron vett a Styrsöbolaget (a hajókat üzemeltető társaság) két ilyet:

 

 

 

 

 

 

 

 

ezek kétszer olyan gyorsan hasítanak, fél óra alatt oda lehet vele érni :) (nézzétek a hajó mögött a farhullámot...)

Őt pedig a kikötőben kapta lencsevégre Matyi, amíg a hajóra vártunk - némi kajáért hajlandó volt meglepően közel jönni hozzánk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az állatkertet inkább majd a következő posztban...

Szólj hozzá!

Címkék: ünnepek szigetek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása