jörgenmorgoff

ide szándékozom leírni a svédországi élményeim publikus hányadát. kérdés mennyire leszek effektív... sajnos benne van a pakliban, hogy el fogom hanyagolni a blogot :D

Feliratkozás

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Indafotó képek

Utolsó kommentek

  • eeversion: Jó, hát más ország, más problémák :) (2013.05.06. 21:47) Uppsala ápdét I.
  • cavecat: @eeversion: Nem, 30-40 négyzetmétert nem lehet olyan nagyon sokféleképp :) Ágy asztal tv... ja, it... (2013.05.06. 21:42) Uppsala ápdét I.
  • eeversion: Azt nézem, hogy annak az egy befotózott lakásnak eléggé hasonló a kialakítása a göteborgihoz. Bár ... (2013.05.05. 13:37) Uppsala ápdét I.
  • eeversion: @cavecat: Én mindegyik napon, kivéve az utolsón, akkor tényleg szépen sütött a nap :) Ha a sötétí... (2013.04.11. 10:14) 2012/II., negyedik (utolsó) rész
  • cavecat: Hát, az attól függ, melyik napon fagytál szét.:D Csütörtökön, szombaton és hétfőn kifejezetten szé... (2013.04.02. 20:58) 2012/II., negyedik (utolsó) rész
  • Utolsó 20

tejszínhab

2010.03.29. 21:20 cavecat

Hogy hívják azt az izét, amivel a tejszínt kell habbáverni? Konyhai robotgép? Tálas mixer?

Tulajdonképpen a neve lényegtelen, a lényeg, hogy nekünk olyan nincsen. Viszont szeretjük a pudingot meg a tejszínhabot. Főleg együtt a kettőt :) Van jó kis pudingreceptem is, de ez a bejegyzés alapvetően a következő csodálatos felfedezés publikálására szolgál: a tejszínt habbá lehet verni egy befőttesüveg segítségével. (lehet, hogy ezt szabadalmaztatnom kellene, nem? :D) A befőttesüveg legyen hosszú, de ne annyira, hogy ne érj le az aljáig a kanállal, és legyen egy jól záródó teteje. Aztán bele 1-2 ujjnyi tejszín, tetej rázár, és lehet rázni, mint a rumbatököt :))) Amikor már nem kotyog, akkor jó. Olyan kemény lesz benne a hab, hogy ha felfordítod, akkor se jön ki az üvegből :)

 

 

No, itt a puding is. Hogy valami hasznosat is írjak.

5 dkg margarint felolvasztunk egy lábosban, belekeverünk 3-4 evőkanál cukrot, 1 evőkanál lisztet, és 1-2 teáskanál vanillincukrot (vagy fahéjat), addig melengetjük-kevergetjük, amíg teljesen homogén nem lesz, majd felöntjük 2,5 dl tejjel. A tejjel addig főzzük, amíg ismét homogén nem lesz - folyton keverni kell, mert a margarin nehezen keveredik el a tejjel, sokáig a tetején úszkál, közben a tej már kezdene lekapni, de nem szabad hamarabb levenni, mert akkor szétválik.

Mi a vaníliásat meg a fahéjasat szeretjük, de lehet mással is ízesíteni (holland kakaópor, gyümölcsszörp, karamell, stb.)

2 komment

Címkék: kaja sütés főzés a technika ördöge

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

káhá 2010.04.04. 09:16:38

Az a helyzet, hogy amikor elolvastam az elejét, majdnem megkérdeztem, hogy jó-jó, de hogyan rázod a belezárt kanállal együtt???
(Azért a kérdés előtt negyed mp.-el rájöttem, hogy a kanál csak utána....)
De azért ne nagyon szégyelld anyádat, csak kicsit!

eeversion · http://ftldftba.blogspot.hu 2010.04.05. 21:45:36

... és én is úgy értettem először! :)

No, ez azért lehet, elgondolkodtató :D
süti beállítások módosítása