Hogy hívják azt az izét, amivel a tejszínt kell habbáverni? Konyhai robotgép? Tálas mixer?
Tulajdonképpen a neve lényegtelen, a lényeg, hogy nekünk olyan nincsen. Viszont szeretjük a pudingot meg a tejszínhabot. Főleg együtt a kettőt :) Van jó kis pudingreceptem is, de ez a bejegyzés alapvetően a következő csodálatos felfedezés publikálására szolgál: a tejszínt habbá lehet verni egy befőttesüveg segítségével. (lehet, hogy ezt szabadalmaztatnom kellene, nem? :D) A befőttesüveg legyen hosszú, de ne annyira, hogy ne érj le az aljáig a kanállal, és legyen egy jól záródó teteje. Aztán bele 1-2 ujjnyi tejszín, tetej rázár, és lehet rázni, mint a rumbatököt :))) Amikor már nem kotyog, akkor jó. Olyan kemény lesz benne a hab, hogy ha felfordítod, akkor se jön ki az üvegből :)
No, itt a puding is. Hogy valami hasznosat is írjak.
5 dkg margarint felolvasztunk egy lábosban, belekeverünk 3-4 evőkanál cukrot, 1 evőkanál lisztet, és 1-2 teáskanál vanillincukrot (vagy fahéjat), addig melengetjük-kevergetjük, amíg teljesen homogén nem lesz, majd felöntjük 2,5 dl tejjel. A tejjel addig főzzük, amíg ismét homogén nem lesz - folyton keverni kell, mert a margarin nehezen keveredik el a tejjel, sokáig a tetején úszkál, közben a tej már kezdene lekapni, de nem szabad hamarabb levenni, mert akkor szétválik.
Mi a vaníliásat meg a fahéjasat szeretjük, de lehet mással is ízesíteni (holland kakaópor, gyümölcsszörp, karamell, stb.)
káhá 2010.04.04. 09:16:38
(Azért a kérdés előtt negyed mp.-el rájöttem, hogy a kanál csak utána....)
De azért ne nagyon szégyelld anyádat, csak kicsit!
eeversion · http://ftldftba.blogspot.hu 2010.04.05. 21:45:36
No, ez azért lehet, elgondolkodtató :D